Aan de slag met je eigen gezondheid…

Zolang je gezond en vitaal bent lijkt gezondheid geen rol te spelen. Dat wordt anders wanneer klachten optreden.

  • Voel je je moe, lusteloos, gespannen en gestrest?
  • Heb je last van burn-out verschijnselen, paniekgevoelens en stress?
  • Heb je last van chronische klachten?
  • Speelt steeds hetzelfde probleem weer op en zie je geen uitweg?

Het liefst wil je gezond en vitaal door het leven gaan. Feit is echter dat je een gezondheidsprobleem hebt en dat heeft invloed op je leven. Soms een beetje en soms zoveel dat het je leven beheerst. En dit is het moment waarop je je afvraagt ‘Wat nu, wat kan ík er (nog) aan doen?’

Ziek of gezond?

‘Ben je ziek dan ga je naar de dokter en ben je niet ziek dan ben je gezond.’ Was het maar zo eenvoudig. Een eenvoudige richtlijn bestaat wel: heb je een ‘dit-is-niet-pluis’-gevoel en vertrouw je je (gezondheids-)klachten niet, maak dan een afspraak met de (dienstdoende) huisarts.

Wanneer je een chronische ziekte (bijv. reuma) hebt en op het moment geen klachten ervaart, ben je dan ziek of gezond? Wanneer je moeite hebt om je gevoelens te uiten, wanneer je voortdurend piekert en/of al langere tijd slecht slaapt, ben je dan ziek of gezond?

De vraag kan beter vervangen worden door ‘Hoe ervaar je je gezondheid op dit moment?’. Deze vraag brengt je bij jezelf. Door antwoord te geven op de vervolgvraag ‘Wat zou je aan je gezondheid willen verbeteren?’ neem je het heft in eigen hand en kies je voor de oplossingsrichting. Je kunt zelf je gezondheid beïnvloeden, veel meer dan je voor mogelijk houdt. Bewust of onbewust weet je dat, je bent immers op deze pagina belandt.

Gezondheid

Heb je een klacht dan kun je dat zien als een signaal. Een signaal dat vraagt om aandacht en gehoord wil worden. Ga je daaraan voorbij dan bestaat de kans dat er een sterker signaal (lees: ernstiger klacht/groter probleem) volgt. En dat wil je voorkomen. Je kunt je dan ook maar beter bewust zijn van de signalen en er naar luisteren en handelen. Wanneer je weet hoe het ervoor staat met je gezondheid kun je ermee aan de slag en op weg gaan naar beter.

Gezondheidscheck

Hoe is het met jouw gezondheid en wat doe jij eraan? Goed op de rit en wil je dat zo houden? Of ervaar je lichte klachten en ben je toe aan actie? Of is er serieus iets aan de hand en heb je geen tijd te verliezen?

Wordt er aan je gezondheid gewerkt (bijv. met een behandeling of medicatie) en wat doe je zelf? Gun je even de tijd om antwoord te geven op de vraag hoe het ervoor staat met je gezondheid en het onderhoud ervan. Het gaat immers om jou!

Weet je nu al dat je in actie wilt komen? Klik dan hier en meld je aan voor de kennismakingsworkshop Gezond bezig zijn – Positieve gezondheid in de praktijk.

Gezondheid als proces van bewustwording

De mens beschikt over bewustzijn. Hoe meer je je bewust bent van jezelf en de verschillende aspecten van je gezondheid hoe meer je kunt bijdragen aan je eigen gezondheid zodat je gezond en vitaal door het leven kunt. Anders gezegd: Je kunt ervoor kiezen om bewustwording dé sleutel te laten zijn voor gezondheid. Praktijk Ans van Summeren kan je daarbij ondersteunen. 

Visie op gezondheid

Binnen Praktijk Ans van Summeren wordt gewerkt met een holistische mensvisie en staat elke cliënt en elke deelnemer als uniek mens centraal.

Uitgangspunt is dat je als pasgeboren baby jezelf bent en al snel de eerste aanpassingen doet. Je bent immers afhankelijk van de omgeving en je bepaalt (onbewust) hoe je het beste kunt reageren. Je moet bijvoorbeeld wel huilen om de aandacht te trekken of juist niet huilen want dan wordt mama boos. Ook krijg je allerlei normen en waarden mee in je opvoeding. De vraag is of ze allemaal bij je passen. Het antwoord zal nee zijn en toch leef je ernaar. Je raakt verder van jezelf verwijderd en bent je daar onbewust van.  Op deze weg ga je door en vroeg of laat geeft dat klachten.

  • Ben je wel eens door de rug gegaan; waar ging je aan onderdoor?
  • Vind je jezelf niks waard; wie heeft je dat verteld, wie ben je gaan geloven?
  • Heb je altijd geldgebrek; wie vertelde je dat je ‘voor een dubbeltje geboren nooit een kwartje zult worden’?

Welke klacht heb jij; wat zit daaronder?  Bewustwording is de sleutel. Bewust kijken naar jezelf en naar je klachten. Dát helpt je je blokkades te ontdekken. Die blokkades opruimen maakt de weg vrij naar optimale gezondheid. Dan kom je tot bloei en kun je helemaal jezelf zijn.

SUMMER-model

Praktijk Ans van Summeren begeleidt je graag op de weg terug naar je eigen unieke zijn en heeft  daarvoor het SUMMER-model ontwikkelt. Er wordt gewerkt op verschillende niveaus. Doel is dat je jezelf (weer) kunt zijn zoals je werkelijk diep van binnen bent. Zo haal je het beste uit jezelf, bereik je optimale gezondheid en dat komt behalve jezelf ook het grote geheel ten goede.

Wat is het resultaat?

Aan de slag met je gezondheid bij Praktijk Ans van Summeren heeft alles te maken met kwaliteit van leven, persoonlijk welbevinden en persoonlijke ontwikkeling en met gezondheid in het algemeen. Kortweg gezegd het juiste adres om resultaatgericht aan je gezondheid te werken. Je wordt gestimuleerd tot persoonlijke groei en bewustwording. Je bepaalt zelf op welk gebied je aan de slag gaat en welk resultaat je voor ogen hebt en wilt bereiken. Bijvoorbeeld

  • Van onrust naar rust
  • Van chaos naar helderheid
  • Van leer leven met je klacht naar leef in je kracht

Wat is jouw eerstvolgende stap?

Wil je een andere kijk op je gezondheid dan biedt de kennismakingsworkshop Gezond bezig zijn – Positieve gezondheid in de praktijk daarvoor een unieke gelegenheid.

Wil je gericht met jezelf en je klacht aan de slag op individueel niveau,  klik dan hier voor informatie over individuele afspraken. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden therapeutische consulten.

Wil je aan de slag met je gezondheid en nieuwsgierig naar andere mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling, klik dan hier voor de agenda met het aanbod.

|

“Ik ging met een heel voldaan gevoel en meerdere inzichten terug naar huis”

"Ik ging met een heel voldaan gevoel en meerdere inzichten terug naar huis"   |  Groepsverband - Workshop SoulCollage® -Ik ging met een heel voldaan gevoel en meerdere inzichten terug naar huis. De mooie collage die ik maakte heeft een prominente plaats gekregen....

“Het kost me nu weinig tijd en moeite meer”

"Het kost me nu weinig tijd en moeite meer"   |  Zakelijk - Professional Organizing -Al bleef de administratie soms even liggen, elk kwartaal werkte ik het bij en was de boel weer op orde. Toch was er een probleem, namelijk de moeite die het me kostte om het...

“Ans stelt kritische vragen, ze begrijpt en steunt me”

"Ans stelt kritische vragen, ze begrijpt en steunt me"   |  Individuele begeleiding - Life coaching - Praten met Ans helpt me omdat ik dan anders over mezelf en de dingen ga denken. Met verschillende problemen kwam ik bij Ans. Ik had last van  mijn voeten,...

“Ans straalt rust uit en heeft een open houding”

"Ans straalt rust uit en heeft een open houding"   |  Groepsverband - Programma Van Onrust Naar Rust / SoulCollage® - Ik heb meegedaan aan het pilotprogramma Van onrust naar rust en heb het als prettig en positief ervaren. Het gaf me een goed gevoel. Ik vond het...

“Lenigheid, conditie, ontspanning en rust. Yort heeft dat allemaal”

"Lenigheid, conditie, ontspanning en rust. Yort heeft dat allemaal"   |  Groepsverband - Yort -Mijn kennismaking met Ans en met yort voelde meteen goed. Ik was op zoek naar een sport waarbij ik mijn lenigheid en conditie weer op peil kon brengen, maar ik wilde...