Fysiek

Mijn lijf is ziek, mijn huis is een chaos.
Wat nu?

Hoe ben ik fysiek

Er bestaat een enorme verscheidenheid aan fysieke klachten en één ding hebben ze gemeen: ze vragen aandacht middels je lichaam. Welke aandacht een klacht krijgt hangt af van verschillende factoren waaronder de klacht zelf. Een simpele hoofdpijn of verkoudheid vraagt (en krijgt meestal) weinig aandacht. Wellicht komt er geen dokter aan te pas en treedt spontaan herstel op. Het zelfgenezend vermogen van de mens is dan succesvol aan het werk geweest. Wanneer het gaat om ernstiger klachten dan volgt doorgaans een afspraak bij de huisarts. Heb je een ‘dit-is-niet-pluis’-gevoel dan is dat reden om de huisarts te raadplegen.

Wat je lijf zegt

Hoe goed ken jij je eigen lijf, je lichaam? ‘Je kent jezelf het beste’ wordt weleens gezegd. Is dat zo? Ken jij je lijf, weet je wat het je verteld?

Heb je weleens hoofdpijn op een warme dag? Wist je dat je van te weinig drinken hoofdpijn kunt krijgen? Welk signaal heb je dan al gemist oftewel luister je op tijd naar je lijf zodat je hoofdpijn voorkomt? Dorst hebben is al een teken van uitdroging, hoofdpijn is een krachtiger signaal.

Wanneer je te lang doorwerkt aan een fysieke klus en jezelf te weinig rust gunt heb je de volgende dag wellicht spierpijn. Doe je dat te lang dan raak je overbelast en geblesseerd. Heb je dat in de gaten en geef je jezelf voldoende tijd om te herstellen?

Geen fysieke oorzaak

Fysiek wil zeggen tastbaar ook wel in de materie genaamd. Bovenstaande voorbeelden hebben een duidelijke fysieke oorzaak. Fysieke klachten kunnen ook een andere dan fysieke oorzaak hebben: ingewikkelde denkproblemen waar je je hoofd over breekt zouden zomaar tot hoofdpijn kunnen leiden. En het is goed mogelijk dat degene die door de rug is gegaan van tevoren een waarschuwende opmerking heeft gehad: Wanneer je zo doorgaat, ga ja er nog aan onderdoor.  

Luister naar de signalen

Hoe bewust ben je je van jezelf en de signalen van je lijf? Ben je je bewust van andere dan enkel de fysieke factoren. Van welke stress heb je hoofdpijn gekregen? Wat was zo zwaar voor je dat je er letterlijk aan onderdoor ging?

Zou er een verband kunnen zijn tussen je chronische blaasontsteking en het feit dat je ‘het gezeik (excuus voor het woordgebruik) van … (vul maar in) meer dan zat bent’?

Holistische kijk

Kijken en luisteren naar je fysieke klachten en daarbij open staan voor de werkelijk onderliggende oorzaak is vanzelfsprekend voor Praktijk Ans van Summeren. In de praktijk wordt op holistische wijze gewerkt. Dit betekent dat naast het fysieke niveau er ook aandacht is voor het emotionele, mentale en spirituele niveau.

Aandacht hebben voor onderliggende of samenhangende verbanden komt je gezondheid ten goede. Vaak is het lastig om zelf de verbanden te zien. Was dat gemakkelijk dan was het probleem al wel opgelost. Overigens heel logisch dat het lastig is; het speelt zich af op een ander niveau en we hebben niet geleerd holistisch te kijken. Toch is dat de oplossingsrichting en de weg naar optimale gezondheid. Praktijk Ans van Summeren helpt je er graag bij en biedt verschillende mogelijkheden

Workshop Gezond bezig zijn

Dit is een laagdrempelige kennismakingsworkshop waarin je je gezondheid in beeld brengt en een start maakt met het verbeteren van je gezondheid.

Behandeling Natuurgeneeskunde

Bij de behandeling van fysieke klachten wordt na een intake gesprek een behandelplan gemaakt. Therapeutische gesprekken zijn de basis. Bewustwording is namelijk de sleutel voor optimale gezondheid. Daarnaast kunnen de sessies ondersteunt worden met Enneagram Integratie Kunde (EIK), energetische therapie (magnetiseren) en Therapeutic Touch.

Professional Organizing

Bovenstaande tekst betreft je fysieke lichaam. Dat is het huis waarin je ziel, je geest woont. Daarnaast heb je je woning. Ook dat is fysiek aanwezig: tastbaar en in de materie gerealiseerd. Het heeft ook een bepaalde mate van gezondheid. In hoeverre is jouw woning gezond en vitaal? En wat zegt dat over jezelf? Zou het kunnen zijn dat een opgeruimd huis een opgeruimd gevoel geeft? Ans van Praktijk Ans van Summeren noemt zichzelf wel eens ‘opruimcoach op alle vier de niveaus’. Als professional organizer schept ze helderheid in je huis en in je hoofd zodat een opgeruimd huis ontstaat op de wijze die jou past.  

|

“Ik weet nu wat mijn manier is om dingen te doen, Ans heeft het me letterlijk laten zien”

"Ik weet nu wat mijn manier is om dingen te doen, Ans heeft het me letterlijk laten zien"   |  Individuele begeleiding - Tzolkin -Altijd wilde ik meer doen dan ik deed en baalde ik dat ik zo snel moe ben. Ik kon jaloers zijn op mensen met veel energie en zei dat...

“Ans wist feilloos te benoemen wat er speelde en waarin ik vastliep”

"Ans wist feilloos te benoemen wat er speelde en waarin ik vastliep"   |  Individuele begeleiding - Life coaching -In een nieuwe fase van mijn leven wist ik even geen raad met mezelf. Een telefonisch coaching met Ans bood uitkomst; Ik vertelde mijn verhaal en Ans...

“Het kost me nu weinig tijd en moeite meer”

"Het kost me nu weinig tijd en moeite meer"   |  Zakelijk - Professional Organizing -Al bleef de administratie soms even liggen, elk kwartaal werkte ik het bij en was de boel weer op orde. Toch was er een probleem, namelijk de moeite die het me kostte om het...

“Ze benoemt de verschillen tussen personen en maakt duidelijk waar ieders krachten liggen”

"Ze benoemt de verschillen tussen personen en maakt duidelijk waar ieders krachten liggen"   |  Groepsverband - Programma Van Onrust Naar Rust / Mayakalender -Ans voelt en ziet het goed. Ze gaat in op wat aandacht behoeft en geeft feedback waarvan ze denkt dat...

“Ans stelt kritische vragen, ze begrijpt en steunt me”

"Ans stelt kritische vragen, ze begrijpt en steunt me"   |  Individuele begeleiding - Life coaching - Praten met Ans helpt me omdat ik dan anders over mezelf en de dingen ga denken. Met verschillende problemen kwam ik bij Ans. Ik had last van  mijn voeten,...