Yort

Heb je behoefte aan beweging en hou je niet van sport? Yort is de oplossing waarmee je kiest voor de inspanning van sport en tegelijkertijd de ontspanning van yoga ervaart. Yort geeft een ontspannen en voldaan gevoel, lichamelijk én geestelijk.

Wat

Yort is een synthese tussen de mannelijke sportbenadering en de vrouwelijke yogabenadering.  Sport geeft conditionele en spierversterkende oefeningen en spel. Yoga staat bekend om de losmakende, gewrichts-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.
Yort bestaat uit verschillende oefeningen in een ontspannen sfeer waarbij het accent ligt op lichamelijk voelen. Deelnemers zijn individueel en toch in een groep actief met lijf en geest.

Waarom

Het gaat vooral om bewustwording oftewel bewegen vanuit het voelen. Je lichaam weerspiegelt je innerlijk en door te yorten ontwikkel je kwaliteiten in jezelf, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied.

Waar

Yort wordt in Sint Anthonis gegeven door Ans van Summeren; lifestyle- en bewustzijnscoach/therapeut tevens yortdocent. 

Voor wie

Mensen zijn vaak verrast dat in amper een uur tijd zoveel spieren en gewrichten aan bod komen. Vaak is al na enkele sessies merkbaar dat oefeningen soepeler gaan. Yort is voor iedereen op elke leeftijd weggelegd, tenzij er grote fysieke beperkingen zijn. Iedere deelnemer beweegt binnen de eigen mogelijkheden en daarin mag je ‘thuiskomen bij jezelf’.

In de huidige maatschappij hebben steeds meer mensen een druk bestaan en nauwelijks nog tijd voor zichzelf. Juist dan is het belangrijk om te bewegen en regelmatig je gedachten tot rust te brengen.

Praktisch

  • Wekelijks een uur op maandagavond om 19.00 uur.
  • Bij voldoende interesse start een groep op dinsdagochtend om 8.45 uur
  • Locatie: Sint Anthonis
  • Aanmelden per blok van 5 lessen. Instromen is mogelijk (bel dan even).
  • Data en prijs vind je onder de aanmeldknop
  • Voor vragen, meer informatie of interesse in de dinsdaggroep neem je contact op via telefoon of mail  

Je kunt hier je plaats reserveren

Aanmelden voor Yort

|

“Lenigheid, conditie, ontspanning en rust. Yort heeft dat allemaal”

"Lenigheid, conditie, ontspanning en rust. Yort heeft dat allemaal"   |  Groepsverband - Yort -Mijn kennismaking met Ans en met yort voelde meteen goed. Ik was op zoek naar een sport waarbij ik mijn lenigheid en conditie weer op peil kon brengen, maar ik wilde...