“Ze laat je in je waarde, opent je ogen en boekt resultaat!”

 

|  Individuele begeleiding – Professional organizing

 Allereerst zag ik er tegenop om een opruimcoach in te huren, omdat ik mij er voor schaamde: Dat moet ik toch zelf kunnen? Maar een begin maken, lukte mij maar niet. HOE pak je zoiets aan? Ik deed altijd maar snel weer de deur/kast dicht en zorgde ervoor dat het meest in zicht zijnde ruimtes redelijk op orde waren.

Schaamte ook vanwege: durf ik die puinhoop wel aan een ander te laten zien? Toen Ans bij mij kwam voor het intake-gesprek was ik blij hoe zij reageerde: geen oordeel, gewoon rustig alle ruimtes bekeken.

De eerste keer had ik er moeite mee dat we zoveel van tevoren bespraken; ik wilde immers resultaat zien en zou dat nog lukken in de resterende tijd? Maar al gauw kwam ik erachter dat die gesprekken echt nodig zijn. Hierdoor wordt duidelijk wat je wel en niet moet bewaren en waarom in die ruimte. Tijdens het hele proces heeft Ans ook oog voor jou, want het is vreemd, maar zelfs het opruimen van wasmiddelen werd een emotionele business. Ans was rustig, hielp mee. Ze laat je in je waarde, opent je ogen en boekt resultaat! De 3 probleemgebieden hebben we aangepakt en zijn nu ruimtes die ik zelfs aan anderen durf te laten zien. Maar vooral: ik voel me weer erg prettig en ik én mijn man kunnen weer dingen vinden en op de juiste plaats leggen.

Paula